Генштаб розробляє нову систему грошового забезпечення військових

 

Міноборони та Генштаб за участю міжнародних радників та національних експертів розробляють нову систему грошового забезпечення військовослужбовців.

Про це у вівторок, 22 грудня, повідомив директор Департаменту гуманітарного та соціального забезпечення МОУ Назім Агаєв.

Зі слів Агаєва, нова система грошового забезпечення базуватиметься на виплатах за військове звання і вислугу років, що становитиме 70 відсотків від загального розміру.

“Решту становитимуть надбавки стимулюючого та компенсаційного характеру (за службу в бойових частинах, на командних посадах, дефіцитних спеціальностях, понаднормові, за ризик для здоров’я і життя та інші). Тарифні розряди взагалі скасують. Це дозволило б у середньому на 30 відсотків підняти грошове забезпечення, що зі свого боку вплине на військові пенсії”, – цитує Агаєва “Армія.Інформ”.

Посадовець зазначає, що скасування такого поняття, як тарифний розряд (посадовий оклад), дозволило б проводити посадові ротаційні зміни за стандартами держав-членів НАТО. А для впровадження нової грошової системи також слід установити справедливі коефіцієнти надбавок і звання на всіх посадах з огляду на рівень відповідальності та світову практику.

“Наразі триває процес розробки й затвердження концепції нової системи грошового забезпечення на різних рівнях, аналізується іноземний досвід, беруть до уваги думки експертів та громадськості. Утім всі соціальні проєкти передусім ґрунтуються на фінансовій підтримці, а тому зміни впроваджуватимуть у межах наявного ресурсу”, — резюмує Назім Агаєв.

Читайте також:
У 2021 році зросте розмір виплат за укладення першого контракту зі ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна