Доба ООС: ворог застосував 122-мм артилерію під Водяним, один боєць ЗСУ поранений

 

Минулої доби, 17 грудня, на фронті зафіксовано вісім порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ, один український військовий поранений.

Про це інформує пресцентр штабу ООС.

“Збройні формування Російської Федерації чотири рази відкривали вогонь поблизу Водяного, на Приазов’ї. Проти українських воїнів противник застосував артилерійські системи 122-го калібру у поєднанні зі 120-ти та 82-х міліметровими мінометами”, – йдеться в ранковому зведенні.

Крім того, по Водяному окупанти вели вогонь із гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Надвечір противник активізував свої вогневі дії і поблизу населених пунктів Верхньоторецьке та Широкине, де відкривав вогонь зі стрілецької зброї, а біля останнього – ще й з автоматичних станкових гранатометів.

“У передмісті Авдіївки противник двічі обстріляв позиції українських захисників із гранатометів різних систем і стрілецької зброї, до того ж, вів і снайперський вогонь. Внаслідок обстрілу снайпера один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав вогнепальне поранення. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан його здоров’я – задовільний”, – додали в штабі.

На численні та прицільні обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відповіли – із гранатометів різних систем Об’єднані сили миттєво відкрили прицільний вогонь по позиціях ворога.

Від початку поточної доби, 18 грудня, станом на 7:00, в районі проведення операції Об’єднаних сил порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Обстановка в районі проведення операції і надалі контрольована українськими воїнами.

Читайте також:
ЗСУ знищили російський дрон “Гранат-1” на Донеччині. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна