ЗСУ знищили російський дрон “Гранат-1” на Донеччині. ВІДЕО

 

На початку грудня українські військові поблизу Луганського на Донеччині ліквідували ворожий квадрокоптер “Гранат-1”, який, порушуючи умови перемир’я, здійснював розвідку позицій Об’єднаних сил.

Відео, на якому видно падіння збитого дрона, поширив у понеділок, 14 грудня, 5 канал.

Як розповіли військові, спочатку ворог дистанційно замінував ділянку, випустивши в бік позицій ОС понад пів сотні мін.

“Використовують заряди від РПГ-7. Замість того бойового заряду, який передбачений, – болванки з вибуховим засобом, вони його знімають і прикріплюють ПОМ-ки (ПОМ-2 – Н.) і закидають до нас. Виходить, вони таким чином замінували територію і закинули сюди 64 штуки”, – каже військовослужбовець ЗСУ Анатолій.

Замінуванню передувала невдала поява ворожих розвідників. Іще на початку грудня українські військові помітили в “сірій зоні” диверсантів. У бік бойовиків відкрили вогонь. Під час втечі терористи загубили й речі.

“Була проведена розвідка того місця, де вони залишили. Було виявлено установку дистанційного мінування ПКМ-1. Бронежилет, підписаний на російську частину, магазини з набоями, рюкзак теж російського виробництва”, – каже військовослужбовець ЗСУ Анатолій.

Саме через загублене спорядження, переконані армійці – окупанти порушили перемир’я і підняли заборонені угодами квадрокоптери.

“На наступний день вони застосували безпілотний літальний апарат, щоб повернутися туди, забрати свої речі, бо це прямі докази порушення всіх домовленостей, які на даний час є”, – пояснив військовослужбовець “Єрмак”.

Утім, армійці вчасно помітили безпілотник.

“Куля попала в движок і він загорівся. На парашуті, там спеціальна система, він приземлився і ми його знайшли”, – каже військовий з позивним “Комендант”.

Підбитий дрон, який демонструють армійці – російського виробництва.

“Продукт “Іжевського заводу безпілотних апаратів”, який називається “Гранат-1”. Він перебуває на озброєнні в російській армії. І використовується тут на Донбасі”, – каже “Комендант”.

Сподіваючись приховати збитий квадрокоптер, окупанти обстріляли периметр довкола його падіння – протипіхотними мінами ПОМ-2.

“Такі міни раніше використовувалися в Афганістані Радянським Союзом. Вона сама взводиться на бойове взведення, коли падає. Встає на 4 лапки, розкидає розтяжки і вже готова до свого бойового чергування”, – розповів боєць ЗСУ Анатолій.

Російський безпілотник армійці забрали ще до обстрілу і вже передали його спецслужбам для проведення слідчих дій.

Читайте також:
503-й батальйон морпіхів показав обстріл окупантами позицій зі 120-мм мінометів. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна