Звіт ООН: окупанти приховують випадки коронавірусу в СІЗО, а затримані шиють маски з постільної білизни

 

На тимчасово окупованій території Луганської області керівництво слідчих ізоляторів приховувало інформацію про поширення коронавірусної інфекції.

Про це йдеться в доповіді Управління верховного комісара ООН з прав людини за грудень 2020 року.

Згідно з повідомленням, яке отримали в ООН, затримані з симптомами COVID-19 отримували діагноз “пневмонія” або “гостра респіраторна вірусна інфекція”.

Управління верховного комісара ООН також дізналося про те, що на підконтрольній “ДНР” території двоє працівників Макіївської колонії № 97 померли від коронавірусу.

Як повідомляється, належної медичної допомоги і засобів індивідуального захисту в місцях позбавлення волі на непідконтрольній Україні території немає, і затримані повинні шити маски з постільної білизни.

В ООН вказали, що через відсутність доступу до місць несвободи на непідконтрольній Україні частині Донбасу, вони мають тільки фрагментовану інформацію про вплив коронавірусу на умови в ізоляторах і в’язницях.

Читайте також:
“ДНР” не відкриває кордон з “ЛНР” через коронавірус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна