Міноборони заявило, що російська пропаганда клонувала додаток “Армія FM”: як поскаржитися

 

На одній із популярних платформ із програмами для смартфонів виявили невідомого походження додаток “Армія FM онлайн” для прослуховування нібито armyfm.com.ua — першого в Україні військового радіо.

У Міноборони України в четвер, 17 грудня, заявили, що за цим стоїть російська пропаганда.

“Підозрюється, що цей додаток є одним із проявів інформаційно-психологічних операцій держави-агресора. Ворог не полишає спроб знайти шляхів впливу на українських воїнів та намагається проникнути в інформаційний простір України з використанням новітніх технологій”, – йдеться в повідомленні пресслужби МО.

В оборонному відомстві нагадали, що в листопаді в місті Щастя Луганської області на частоті близькій до “Армії ФМ” почало транслюватися радіо РФ “Комбат ФМ”.

“Тепер з’явився псевдододаток “Армія FM онлайн”, який жодного стосунку до “Першого українського військового радіо” не має та транслює ворожу пропагандистську музику”, – наголосили в пресслужбі МО.

Окремо прослідковується активність провокаційного характеру в чаті додатку для військовослужбовців “Джура”, де анонімними особами поширюється, приміром, інформація про зменшення грошового забезпечення для військових, погіршення якості харчування тощо, додали в оборонному відомстві.

Армія FM натомість просить допомоги у видаленні з Play Market псевдо їх додатку. Про це вони написали у себе на сторінці у фейсбуці.

“Просимо вас перейти за посиланням та поскаржитись на додаток. Окрім того, будьте пильні під час в становлення будь-якого додатку на свій смартфон. Особливо, якщо у вас смартфон на Android”.

Поскаржитись на додаток можна за посиланням на сторінці Play Market.

Читайте також:
Нацрада поновила мовлення “Армія FM” на Донбасі та в Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна