Міністром аграрної політики та продовольства України став Роман Лещенко. Хто він такий

доповнюено

Верховна Рада України у четвер, 17 грудня, призначила Романа Лещенка міністром аграрної політики та продовольства України, таким чином відновивши окреме МінАПК.

Як передає “Новинарня“, відповідне рішення підтримали 242 народних депутати.

“Нам потрібна ефективна державницька політика в сфері АПК, а також захист інтересів українських виробників. Перший крок – це призначення профільного міністра”, – сказав очільник уряду Денис Шмигаль під час внесення подання про призначення нового урядовця.

Лещенко у жовтні 2019 року став уповноваженим президента із земельних питань, з 10 червня 2020 року працював Головою Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Роман Лещенко народився 23 листопада 1988 року на Черкащині. Навчався на юридичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка, має ступінь доктора філософії в галузі права.

З 2007 року працював у компанії OSG Group, обіймав посаду головного юридичного консультанта холдингу, у 2013 році зайнявся аграрним консалтингом, заснувавши “Український Аграрний центр”.

З 2013 року викладає в університеті.

У декларації Лещенка є квартира у Києві на 113 кв. м і будинок біля Жашкова. Має три позашляховики Toyota, Volkswagen та Renault. У власності вказані компанії “Прогрес” та “Прогрес-молоко”.

Роман Лещенко одружений, має двох синів.

Нагадаємо, 16 грудня прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що на початку 2021 року уряд планує створити аграрне міністерство.
МінАПК ліквідували за часів прем’єрства Олексія Гончарука у вересні 2019 року та приєднали до міністерства економіки.

Читайте також:
Названо кандидатів на посади міністрів освіти, енергетики і в справах ветеранів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна