В Одеській області судитимуть командира артилерійського катера “Скадовськ”

 

До суду направлено обвинувальний акт стосовно командира артилерійського катера “Скадовськ”  ВМС ЗСУ.

Про це в середу, 16 грудня, повідомляє пресцентр Військової прокуратури України.

Зазначається, що військовий порушив правила кораблеводіння та недбало ставився до військової служби.

“Військовослужбовець обвинувачується в тому, що у липні 2017 року, під час підготовки та участі в українсько-американських навчаннях “Сі Бриз-2017”, достеменно знаючи про непідготовленість артилерійського катера “Скадовськ” до виходу в море, прийняв рішення знятись зі швартових причалу та у складі катерно-тактичної групи малих броньованих артилерійських катерів, вийшов з пункту постійної дислокації військової частини в море, здійснивши перехід до району проведення навчань, для виконання заходів згідно плану”, – йдеться в повідомленні.

“Надалі він під час маневрування на річці Дунай не оцінив об’єктивно наявні ризики, внаслідок чого допустив помилку та здійснив посадку артилерійського катера “Скадовськ” на мілину“, – додали у прокуратурі.

Вказаними діями державі в особі військової частини спричинено матеріальних збитків на суму 1 млн 350 тис. гривень.

Військова прокуратура Білгород-Дністровського гарнізону пред’явила позовну заяву про стягнення з обвинуваченого шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

Читайте також:
До суду скерували справу щодо командира гелікоптера, який врізався в стовп

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна