До суду скерували справу щодо командира гелікоптера, який врізався в стовп

 

Військова прокуратура Київського гарнізону Центрального регіону України скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишнього капітана Повітряних сил ЗС України.

Про це в четвер, 14 травня, інформують у пресслужбі відомства.

Інцидент стався 13 травня 2016 року.

Обвинувачений – командир вертольота 1-ї авіаційної ланки другої авіаційної ескадрильї однієї з військових частин, яка дислокована у Василькові Київської області.

Він керував, наголошують військові прокурори, технічно справним вертольотом Мі-8МТ та “проявив злочинну самовпевненість”.

“Передбачаючи можливість настання суспільно небезпечних наслідків свого діяння, він не вжив необхідних заходів для забезпечення безпеки людей, які перебувають на борту та збереження повітряного судна. Не переконавшись у відсутності на шляху руління перешкод та проігнорувавши доповідь льотчика-штурмана, допустив зіткнення лопатей несучого гвинта вертольоту із залізобетонним стовпом, чим заподіяв руйнування військової техніки”, – описують злочин у пресслужбі військової прокуратури.

За інформацією відомства, спричинені матеріальні збитки державі внаслідок авіатрощі оцінюються в суму понад 1,2 мільйони грн.

Вказане кримінальне правопорушення кваліфіковано як порушення правил польотів та експлуатації літального апарату, що спричинило тяжкі наслідки.

12 травня 2020 року обвинувальний акт щодо командира вертольота військова прокуратура Київського гарнізону направила до Васильківського міськрайонного суду Київської області.

Санкція ст. 416 Кримінального кодексу України передбачає обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі від 5 до 15 років.

Як інформувала “Новинарня“, у Чугуєві впав навчальний літак L-39. Курсанта знайшли.

Читайте також:
На Житомирщині розбився винищувач Су-27, пілот загинув

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна