ФОПи встановили три намети на Майдані Незалежності й хочуть висунути ще й політичні вимоги до влади

 

У Києві підприємці, які вийшли на акцію протесту проти запланованого локдауну, після сутичок із поліцією встановили кілька наметів на Майдані Незалежності.

Зі слів голови центру “Ейдос” політолога Віктора Тарана, станом на середу, 16 грудня, на Майдані знаходяться три намети. А крім економічних, протестувальники думають над тим, аби висунути ще й політичні вимоги.

“Необхідно розширити перелік вимог, додавши до економічних – політичні. При всій повазі, ідея “касових апаратів” занадто вузька. Це дозволить розширити протестну базу, залучаючи нових союзників.Наприклад, тема Трудового кодексу чи перегляд Земельної реформи у бік захисту фермерів дозволить залучити профспілки та аграрні асоціації. Якщо цього не зробити – протест законсервується і маргіналізується”, – зауважив Таран.

Він додав, що наразі на Майдані знаходяться три намети та “декілька сотень протестувальників”.

“Надзвичайно мало. Цим владу, яка зараз активно займається дерибаном посад у Кабміні – не налякаєш”.

Зі слів Тарана, Акція SaveФОП виконала головне завдання – після вчорашніх протистоянь “зуміла закріпили точку протестного входу на Майдан”.

Нагадаємо, представники ФОПів проводять акції під стінами Верховної Ради і в центрі Києва з початку грудня. Вони протестують проти посилення карантинних обмежень і фіскалізації малого бізнесу.
Верховна Рада 1 грудня ухвалила закон, яким відтермінувала на рік обов’язкове застосування касових апаратів для деяких ФОПів (№4439-д), вже 7 грудня президент Володимир Зеленський підписав документ.

Мітинг підприємців 15 грудня став наймасовішим за останній час. Під час акції на Майдані Незалежності у Києві в цей день постраждали близько 40 поліцейських.

Читайте також:
Рада ухвалила закон про одноразову допомогу підприємцям через карантин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна