Україна обговорила з ВООЗ співпрацю в протидії пандемії коронавірусу

 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся з директором Європейського бюро ВООЗ Хансом Клюге.

На зустрічі йшлося про підтримку України в протидії пандемії коронавірусу та доступ до вакцин проти COVID-19, повідомляє пресслужба МЗС у вівторок, 15 грудня.

За словами Кулеби, українська сторона прагне максимально задіяти потенціал ВООЗ для профілактики, лікування та якнайшвидшої вакцинації населення від коронавірусу.

Водночас Клюге запевнив, що ВООЗ тісно співпрацює з усіма партнерами задля ефективної протидії пандемії та зміцнення української системи охорони здоров’я.

Крім того, Кулеба привернув увагу ВООЗ до складної епідемічної ситуації на окупованих територіях Донбасу та Криму. Сторони обговорили питання доступу міжнародних організацій на окупований Донбас.

“Мешканці окупованих частин Донбасу та Криму не забезпечені належним медичним та соціальним захистом, що неприпустимо на тлі триваючої пандемії”, – наголосив глава МЗС.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров’я прогнозує, що Україна зможе отримати першу партію успішно випробуваної та зареєстрованої вакцини від COVID-19 у другому кварталі 2021 року.

Читайте також:
ЄС виділив пів мільярда євро на вакцини для бідних країн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна