Суд дозволив заочне розслідування проти ексміністра МВС Захарченка

 

Печерський райсуд Києва дав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування стосовно колишнього міністра внутрішніх справ України, який зараз переховується від слідства і суду.

Відповідне клопотання подавав слідчий Державного бюро розслідувань, повідомляє пресслужба офісу генпрокурора.

“Таке рішення суду дає право стороні звинувачення на проведення досудового розслідування щодо підозрюваного в його відсутність (in absentia)”, – зазначили в ОГП.

Йдеться про “справу Майдану”, в рамках якої колишніх президента України, міністра внутрішніх справ і його заступника, голови СБУ і його першого заступника командувача внутрішніх військ МВС та інших високопоставлених чиновників підозрюють за низкою статей Кримінального кодексу.

Їм інкримінують організацію в складі злочинного угруповання з 18 по 20 лютого 2014 незаконного перешкоджання проведенню зборів.

Нагадаємо, що міністром внутрішніх справ у цей час був Віталій Захарченко. Він очолював МВС України з 2011 по 2014 рік. В Україні Захарченко оголошений в розшук як підозрюваний у розстрілі демонстрантів на Майдані.

Читайте також:
Суд поновив арешт “голландського” майна екс-міністра МВС Захарченка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна