У Києві на Шулявському шляхопроводі впали лінії електропередач, рух обмежений

 

На Шулявському шляхопроводі в Києві через падіння стовпів обмежили рух.

Про це у вівторок, 15 грудня, інформує пресслужба патрульної поліції.

“У зв’язку з падінням стовпів лінії електропередач на Шулявському шляхопроводі рух обмежено в напрямку ст. м. Дорогожичі. Обирайте інші маршрути пересування містом, щоб уникнути незручностей”, – ідеться в повідомленні.

Очевидці в соцмережах повідомляють, що вздовж полотна мосту впали три стовпи, встановлені з одного з країв.

Постраждалих у результаті інциденту немає, проте щонайменше один автомобіль зазнав незначних пошкоджень.

Стовпи не впали на проспект Перемоги, що проходить під Шулявським мостом, і не перекрили дорожнього полотна мосту по всій ширині.

“Замовник будівництва – КП “Дирекція будівництва шляхо-транспортних споруд міста Києва” – звернувся із заявою до поліції. Також звернувся до правоохоронних органів і я. Зараз експерти та оперативно-слідча група на місці встановлюють причини падіння опор. Та обстежують інші опори на мосту. Однозначно головна відповідальність – на генеральному підряднику, який відповідає за якість робіт”, – написав у фейсбуці міський голова Києва Віталій Кличко.

Нагадаємо, Шулявський шляхопровід, побудований у 1964 році, було закрито на реконструкцію з березня 2019 року до липня 2020 року, під час якої було повністю замінено полотно мосту.

Міст є частиною Малої Окружної дороги з інтенсивним автомобільним рухом. Мостом проходить тролейбусна лінія, якою йдуть чотири маршрути, а також близько десятка автобусних маршрутів приватних перевізників.

У 2013 році стан мосту визнавали аварійним.
27 лютого 2017 року Шулявський шляхопровід частково обвалився.

В березні 2019 року розпочали демонтаж мосту і перекрили його для проїзду автомобілів. Це спричинило численні затори, водії змушені шукати об’їзні шляхи.

Реконструкція шляхопроводу компанією забудовника Максима Микитася спричинила корупційний скандал.

Читайте також:
Вибух біля метро “Шулявська”: постраждав 22-річний студент

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна