На сайти ОПУ й Держспецзв’язку протягом тижня вчинили 16 кібератак

 

Із 9 по 15 грудня система захищеного доступу державних органів до мережі Інтернет заблокувала 16 DDoS-атак на сайти офісу президента України та Держспецзв’язку.

Про це інформує пресслужба Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

“Система кіберзахисту державних інформаційних ресурсів та об’єктів критичної інфраструктури на об’єктах моніторингу зафіксувала 468 360 підозрілих подій, що приблизно на рівні попереднього тижня. Переважна більшість зафіксованих підозрілих подій стосується спроб мережевого сканування (44%), застосування нестандартних протоколів (28%), спроб викрадення інформації (10%) та спроб отримання прав адміністратора (7%)”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що система захищеного доступу державних органів до мережі Інтернет заблокувала 58 321 атаку різних видів, що на 7% більше, ніж попереднього тижня. Переважна більшість — це мережеві атаки прикладного рівня (97%) та атаки типу Harvest Attack (2%).

“Також зафіксовано і заблоковано 16 DDoS-атак, зокрема на вебресурси офісу президента України та Держспецзв’язку”, – повідомили в пресслужбі.

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA у цей період зареєструвала та опрацювала 3 181 кіберінцидент, що на 31% більше, ніж попереднього тижня.

Переважна більшість опрацьованих інцидентів стосується недержавного сектору (близько 99%). Основна кількість інцидентів стосується розповсюдження ШПЗ (99%).

Нагадаємо, нещодавно РНБО попередила про високий рівень кіберзагрози в Україні.

Читайте також:
Україна приєдналася до санкцій ЄС проти ГРУ за кібератаку на Бундестаг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна