Генпрокурор США написав заяву про відставку

 

Генеральний прокурор США Вільям Барр подав заяву про свою відставку на тлі напруженості у відносинах із Дональдом Трампом через безпідставні заяви американського президента про фальсифікацію виборів.

Трамп повідомив про відставку в понеділок, 14 грудня – після зустрічі з Барром у Білому домі. Та в день, коли колегія виборників підтвердила перемогу демократа Джо Байдена над Трампом.

Президент опублікував заяву про відставку Барра разом із твітом, у якому говорилося, що він мав “дуже приємну зустріч” із Барром, який був одним із найвідданіших союзників президента.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1338614514493878273

Його останнім днем на роботі буде 23 грудня. Трамп сказав, що його відносини з Барром “були дуже хорошими”.

На початку грудня Трамп був незадоволений, коли Барр заявив, що Міністерство юстиції не виявило широкомасштабної фальсифікації виборів 3 листопада, яка могла б змінити результат голосування.
Трамп також був незадоволений тим, що Міністерство юстиції не оголосило публічно про розслідування щодо сина Джо Байдена Гантера перед виборами.

Читайте також:
Колегія вибірників формально підтвердила обрання Джо Байдена президентом США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна