За кібератаками на мінфін США стоїть Росія, – Reuters

 

Хакери, що зламали доступ до внутрішнього електронного листування міністерства фінансів США, ймовірно, працюють на Російську Федерацію.

Про це йдеться в розслідування журналістів Reuters, опублікованому в неділю, 13 грудня.

“Троє людей, ознайомлених із розслідуванням, заявили, мовляв, нині вважається, що Росія несе відповідальність за атаку”, – йдеться в повідомленні.

Джерела додали, що розкриті зараз зломи можуть бути “верхівкою айсберга”.

Зокрема, за словами двох джерел, атаки на американський мінфін пов’язані з недавно розкритим зломом великої американської компанії з кібербезпеки FireEye, яка обслуговує державні та комерційні організації.

Також повідомляється, що з кібератакою зіткнулася IТ-компанія SolarWinds, яка обслуговує державних замовників у виконавчій гілці влади, збройних силах і спецслужбах США.

Загалом джерела агентства зазначили, що атака російських хакерів не обмежується однією організацією, а є “масштабною кампанією кібершпіонажу, спрямованою проти уряду США та його інтересів”.

Журналісти Reuters повідомили, що поки що не отримали офіційних коментарів до своїх матеріалів від офіційних осіб із міністерства фінансів США.

Хакери зламали систему міністерства фінансів США і національного управління з телекомунікацій і інформації 12 грудня, вони отримали доступ до внутрішнього електронного листування відомства.

Справа настільки серйозна, що того ж дня в Білому домі збирали засідання Ради національної безпеки.

Як інформувала “Новинарня“, у жовтні американський уряд висунув офіційні обвинувачення офіцерам ГРУ Російської Федерації через причетність до організації міжнародних хакерських атак, зокрема й проти України, а також поширення небезпечних вірусних програм, що спричинили мільярдні збитки.

Читайте також:
У Франції російського хакера Винника засудили до п’яти років ув’язнення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна