США офіційно звинуватили офіцерів ГРУ РФ у хакерських атаках

 

Американський уряд висунув офіційні обвинувачення офіцерам ГРУ Російської Федерації через причетність до організації міжнародних хакерських атак, зокрема й проти України, а також поширення небезпечних вірусних програм, що спричинили мільярдні збитки.

Про це повідомило в понеділок, 19 жовтня, видання The Washington Post.

“Сполучені Штати в понеділок висунули кримінальне обвинувачення проти шести офіцерів російської розвідки у зв’язку з низкою найбільш шкідливих міжнародних кібератак, у тому числі, зриву роботи електромережі в Україні та запуску вірусу-вимагача NotPetya, який заразив комп’ютери по всьому світу, завдавши збитків на мільярди доларів”, – йдеться в повідомленні.

У звинувачувальному акті фігурують росіяни Юрій Андрієнко, Сергій Детистов, Павло Фролов, Артем Очиченко, Петро Пліскін, Анатолій Ковальов – всі вони є офіцерами в/ч 74455 Головного управління розвідки Генштабу РФ, яке “було причетне до зусиль щодо втручання у президентську кампанію 2016 року”.

Зловмисного впливу кібератак, організованих офіцерами ГРУ зазнали, в тому числі, міжнародні корпорації, організації, політичні кампанії, уряди, а також Зимові Олімпійські ігри 2018 року.

“Жодна країна не використовувала свої кіберможливості в якості зброї настільки згубно й безвідповідально, як Росія”, – заявив під час оголошення обвинувального акту помічник генерального прокурора Джон Демерс.

Він наголосив, що росіяни безглуздо завдавали побічних безпрецедентних збитків для досягнення невеликих тактичних переваг і задоволення злого умислу.

Зловмисна діяльність військової частини 74455 ГРУ ГШ Росії була розкрита західними спецслужбами разом з кількома іншими структурами, підконтрольними уряду Російської Федерації, діяльність яких пов’язана з дестабілізацією ситуації в США та Європі.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно МЗС Норвегії звинуватило росіян у кібератаці на парламент країни.

Читайте також:
Хакери з Північної Кореї атакували російські військові об’єкти, – ЗМІ

Євросоюз уперше ввів санкції за кібератаки проти ГРУ і громадян Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна