В окупованій Ялті воду подаватимуть шість годин на добу

 

У окупованій Ялті запрацював новий графік подачі води, який передбачає її доступ шість годин на добу.

Про це повідомляє “РБК” у понеділок, 14 грудня.

Вода тепер подається з 6:00 по 9:00 та з 18:00 по 21:00.

Рішення прийняла окупаційна влада через зниження запасів в Загорському і Щасливенському водосховищах, які забезпечують водою Ялту.

Окупаційний “глава” Криму Сергій Аксьонов розпорядився зробити “світлофорні графіки” подачі води на випадок зменшення запасів.

Нагадаємо, нещодавно російська окупаційна влада оштрафувала водоканал у Севастополі за перевитрату води.

Як відомо, Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з’єднує головне русло Дніпра з півостровом. Після окупації Криму Росією 2014 року постачання води на півострів припинили.
Запаси води в Криму поповнюють із водосховищ природного стоку та підземних джерел. За заявами екологів, регулярне використання води з підземних джерел призвело до засолення ґрунту на півострові. Влада Криму обмежує подачу води та регулярно закликає жителів півострова економити воду.

Читайте також:
Україна направила в Міжнародний суд 14 звернень щодо Криму та Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна