У Бабиному Яру відновили меморіальну таблицю з іменами діячів ОУН

 

У Бабиному Яру відновили меморіальну таблицю з іменами діячів ОУН, яких нацисти розстріляли у 1941-1943 роках.

Про це повідомив у неділю, 13 грудня, український громадський і політичний діяч, голова Організації українських націоналістів Богдан Червак.

Меморіальна плита була розбита і облита червоною фарбою.

“Акти вандалізму у Бабиному Яру, особливо щодо жертв ОУН, на жаль, стають буденним явищем. Існують дві причини такого стану. По-перше, пам’ять про визвольні змагання українців під час Другої світової війни, не дає спокою ворогам України. Вандалізм на могилах наших героїв свідчить про їхній страх. Героїв ОУН бояться навіть мертвими. По-друге, пам’ять про жертви ОУН у Бабиному, на жаль, не набула статусу державного значення. А тому бандити різних мастей почуваються безкарними, коли піднімають руку на українські святині”, – написав Червак, опублікувавши світлини з місця події.

Читайте також:
Голова ОУН Богдан Червак: Протистояння мельниківців і бандерівців зараз – анахронізм

За підтримки Українського культурного фонду
в межах програми “Культура в часи кризи: інституційна підтримка” (додатковий конкурс)
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна