Кравчука викликали до комітету Ради через заяви про “вибори в ОРДЛО” навесні, – нардеп

 

Гоолову Тристоронньої контактної групи Леоніда Кравчука викликали на зустріч із комітетом з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування через його заяви про вибори на окупованих територіях.

Про це в понеділок, 14 грудня, повідомив народний депутат від “Голосу”, перший заступник голови комітету Роман Лозинський.

“З шостої спроби сьогодні Комітет таки підтримав мою пропозицію запросити голову делегації в ТКГ разом зі спікером. Аби почути роз’яснення про свій «план дій», в якому вибори на окупованому Донбасі планують провести вже в березні”, – написав Лозинський на своїй фейсбук-сторінці.

Він зазначив, що з моменту, коли народні депутати ініціювали це питання, минуло більше місяця.

“Парламентарі, як і всі українці, мають право знати, як українська делегація формує позицію на переговорах, аби уникнути небезпечних наслідків необережної дипломатії. І така позиція має бути узгодженою як з силовиками та органами держбезпеки, так і всередині парламенту”, – додав він.

Дату зустрічі Лозинський пообіцяв повідомити згодом.

Читайте також:
Україна підготувала нові деталі до “плану дій” щодо Донбасу. Ключове – повна демілітаризація ОРДЛО

Нагадаємо, що українська сторона підготувала для Тристоронньої контактної групи “План спільних кроків” із пропозицією повного припинення конфлікту й демілітаризації окремих районів Донецької та Луганської областей на початку 2021 року, щоби створити умови для проведення там місцевих виборів 31 березня 2021 року.

Читайте також:
Сепаратисти Донецька відкидають “план Кравчука” як загарбницький

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна