Сепаратисти Донецька відкидають “план Кравчука” як загарбницький

 

Представники незаконного збройного формування “Донецька народна республіка” заявили, що відкидають “план спільних кроків” із пропозицією повного припинення конфлікту й демілітаризації окремих районів Донецької та Луганської областей на початку 2021 року, щоби створити умови для проведення там місцевих виборів 31 березня 2021 року.

Про це під час засідання Тристоронньої контактної групи в середу, 11 листопада, заявила представниця сепаратистів Донецька в Мінську Наталя Никонорова.

“Він не несе мети мирно врегулювати конфлікт, а навпаки передбачає поступове збройне захоплення територій “республік”. Нам пропонується роззброїтися, підписати капітуляцію, впустити українських силовиків, а потім, може бути, провести вибори без постійного закону про особливий статус, без змін до конституції України і без будь-якого політичного врегулювання”, – цитує Никонорову сепаратистський сайт ДАН.

Наступне засідання, де обговорюватимуть так звану “дорожню карту щодо Донбасу”, відбудеться 25 листопада.

Нагадаємо, що українська сторона підготувала для Тристоронньої контактної групи “План спільних кроків” із пропозицією повного припинення конфлікту й демілітаризації окремих районів Донецької та Луганської областей на початку 2021 року, щоби створити умови для проведення там місцевих виборів 31 березня 2021 року.

Читайте також:
Кравчук закликав ОРДЛО провести обмін полоненими до новорічних свят

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна