Керівник УС СЦКК показав заступнику голови Місії ОБСЄ докази порушень Росією “режиму тиші”

 

На зустрічі із заступником голови СММ ОБСЄ Марком Етерінгтоном керівник української сторони Спільного центру контролю і координації генерал-майор Сергій Салкуцан заявив про грубі порушення “режиму тиші” з боку російських військ.

Про це повідомляє пресцентр штабу Об’єднаних сил.

“У ході робочої дискусії керівник УС СЦКК акцентував особливу увагу на грубих порушеннях режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ та її найманців. Зокрема стосовно випадків ведення противником снайперського вогню, застосування БПЛА, ведення диверсійно-розвідувальних дій та засобів мінування місцевості”, – сказано в повідомленні.

Як видно з поширених фото, генерал Салкуцан показав Етерінгтону фото- і відеодокази російських порушень.

Зазначається, що під час зустрічі заступник голови Місії ОБСЄ “ознайомився з виконанням заходів щодо контролю за дотриманням режиму припинення вогню та безпеки в районі проведення ООС й особливостями їх виконання українською стороною СЦКК”.

Також сторони обговорили можливі шляхи підвищення ефективності спільної роботи УС СЦКК та СММ ОБСЄ щодо деескалації ситуації вздовж лінії розмежування.

Днями відбулась робоча зустріч заступника голови СММ ОБСЄ пана Марка Етерінгтона та керівника УС СЦКК генерал-майора…

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Субота, 12 грудня 2020 р.

Учасники зустрічі “зійшлися на тому, що запорукою успішного виконання заходів із дотримання повного і всеосяжного режиму припинення вогню є готовність до співпраці кожної зі сторін та ефективна комунікація усіх учасників координаційного механізму”, підсумували в пресцентрі.

Читайте також:
ООС: двоє українських воїнів поранені біля району розведення Золоте-4

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна