Качка: Близько 1,7 млн українців отримають по 8 тис. грн через карантин

 

Близько 1 млн 700 тисяч українців, які втратили частину зарплати або доходу через карантин, отримають по вісім тисяч гривень.

Про це в четвер, 10 грудня, повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Качка сказав в ефірі “1+1”.

За його словами, вісім тисяч гривень – це “достатня” сума для більшості людей.

“Вісім тисяч гривень для багатьох людей, які працюють на гідній, але невисокооплачуваній роботі, це достатньо великі гроші. В принципі зрозуміло, що для бізнесменів та підприємців, які заробляють набагато більше грошей, ці кошти мізерні. Але з перспективи людини, яка має зарплату від десяти до 30 тисяч гривень. Для них вісім тисяч гривень допомоги є достатньою сумою”, – сказав Качка.

Він додав, що допомогу отримають близько 1 млн 700 тисяч осіб.

Нагадаємо, 10 грудня набув чинності закон, який передбачає, що фізичні особи-підприємці в Україні зможуть отримати по вісім тисяч гривень виплат. Закон забезпечує у 2020-2021 роках за рахунок держбюджету виплати одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам, які втратили частину зарплати або доходу через введення карантину.

Читайте також:
Шмигаль назвав дати січневого локдауну в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна