НАБУ затримало на хабарі в $250 тис. керівника морського торговельного порту “Чорноморськ”

 

Національне антикорупційне бюро України звітує, що викрило на вимаганні та отриманні хабара у 250 тисяч доларів США керівника ДП “Морський торговельний порт “Чорноморськ” та особу-посередника.

Про це увечері в четвер, 10 грудня, повідомили в пресслужбі НАБУ.

Зазначається, що керівник державного підприємства вимагав кошти за погодження плану санації збанкрутілої приватної компанії, у комітеті кредиторів якої ДП мало більшість голосів.

“Ця компанія вела перемовини з приватними інвесторами. Однак їхнє залучення потребувало погодження комітету кредиторів. Тож коли керівник ДП відчув серйозність намірів одного з інвесторів, зажадав від нього плату за “лояльність”, оцінивши її у $250 тисяч”, – йдеться у пресрелізі НАБУ.

Керівник діяв за посередництва представника іншого кредитора, який отримав хабар для подальшої передачі посадовцю “Чорноморська”.

Фігурантів затримано і вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Читайте також:
НАБУ і СБУ проводять обшуки в Адміністрації морських портів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна