Степанов пояснив, чому локдаун запровадять після Різдва

 

Міністерство охорони здоров’я прогнозує подальше зростання кількості хворих на коронавірус, проте сподівається сповільнити темпи поширення епідемії.

Як передає “Новинарня“, про це в четвер, 10 грудня, заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу в Києві.

“Незважаючи на те, що ситуація стабілізувалася, нам вдалося карантинними обмеженнями збити цю ураганну хвилю коронавірусної хвороби, але кількість хворих, яку фіксують щодня, достатньо велика (…). Якщо взяти нашу математичну модель, ми прогнозуємо збільшення кількості захворілих. Будемо мати надію, що не ураганними темпами. Крім того, проведення новорічних свят дасть певний спалах і збільшення кількості захворілих”, – сказав Степанов.

За його словами, також важливою складовою є те, що з кінця січня починається сезонне зростання кількості хворих на грип.

“Це додаткове серйозне навантаження на медичну систему. Це також респіраторна хвороба, яка має ускладнення, в тому числі й пневмонію. Сукупність цих факторів змушує нас із 8 по 24 січня ввести додаткові посилені карантинні заходи”, – зазначив урядовець.

Нагадаємо, 9 грудня уряд підтримав постанову щодо введення жорстких карантинних заходів для боротьби з поширенням COVID-19 в Україні з 8 по 24 січня 2021 року.

Читайте також:
В Україні три дні поспіль кількість одужалих від COVID-19 за добу перевищує число нових хворих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна