Кравчук розповів про розробку “плану Б” щодо Донбасу

 

Україна ще у процесі розробки “плану “Б” щодо закінчення війни на Донбасі.

Про це в середу, 9 грудня, заявив голова української делегації в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України Леонід Кравчук в ефірі телеканалу “Україна 24”.

За його словами, Російська Федерація в рамках переговорів “нічого не робить для того, щоби прибрати перешкоди з дороги”.

“Ми годинами говоримо про різні речі, а про просування вперед – нічого. Ми змушені шукати інші форми впливу”, – заявив Кравчук.

Він зазначив, що РНБО готує рішення з новими підходами.

“Це і є, на мій погляд, “план “Б”, але зараз його обговорювати я не можу. По-перше, його ще немає, над ним працюють, а по-друге, це питання ТКГ, ми беремо в роботу те, що вирішується на рівні держави, нормандського формату“, – сказав Леонід Кравчук.

Як відомо, після обрання президентом у 2019-му Володимир Зеленський заявляв, що відводить рік на “план “А” із мирними ініціативами для Донбасу, після чого можуть бути застосовані інші сценарії.

Нещодавно речник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович заявив, що план “Б” щодо розв’язання конфлікту на Донбасі дискутується в кулуарах і передбачає введення миротворців.

Читайте також:
Рік тому відбувся “нормандський саміт” у Парижі: Таран та УкрТКГ рефлексують

Кравчук розповів про перспективи проведення обміну полоненими до кінця року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна