Андріївську церкву відкривають після реставрації

 

У грудні після майже п’яти років реставраційних робіт Андріївську церкву в Києві відкриють для відвідувачів.

Про це повідомили в Міністерстві культури та інформаційної політики.

За словами міністра культури Олександра Ткаченка, відкриття відбудеться онлайн 12 грудня, а 13 грудня – у церкві пройде перша служба.

Він також розповів, що у храмі повністю відреставрували весь живопис, ікони та іконостас, почистили ліпнину й відшліфували підлогу. А також замінили інженерні мережі, провели нові системи освітлення, опалення, подачі повітря, вікна.

За словами Ткаченка, автентичний колір стін 18 століття завдяки комп’ютерному аналізу допомогли віднайти німецькі технологи. Але перед затвердженням фінального кольору та пофарбуванням зробили 36 тестових викрасок.

Фото: пресслужба МКІП

Міністр зазначив, що метою реставрації було розкрити первісні рішення і бачення архітектора Франческо Бартоломео Растреллі, 320-та річниця з народження якого відзначається у цьому році.

Читайте також:
В Андріївській церкві відбулася перша літургія Вселенського патріархату. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна