Степанов попросив США, щоб Україна пріоритетно отримала вакцини від COVID-19

 

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов попросив тимчасову повірену в справах Сполучених Штатів в Україні Крістіну Квін розглянути Україну як пріоритетного кандидата на отримання вакцин у “режимі тестування і використання в надзвичайних ситуаціях”.

Про це в понеділок, 7 грудня, поінформувала пресслужба МОЗ.

“Найближчі два тижні ми підпишемо договори про постачання вакцини проти COVID-19 з деякими компаніями-виробниками. Проте, це не гарантує отримання Україною вакцин у найближчі місяці, адже перша вироблена партія вакцин буде закривати потреби GAVI COVAX”, – наголосив Степанов.

Тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін запевнила, що вона та її команда зроблять все можливе, щоб Україна отримала вакцини проти COVID-19 у найкоротші терміни.

Вона також запевнила, що їхня команда допоможе МОЗ опрацювати алгоритм та напрацювати план дій щодо логістики та планів вакцинації.

“Вже сьогодні ми проведемо нараду з урядом США щодо постачання вакцини в Україну, де обговоримо терміни та обсяги постачання”, – наголосила Квін, додавши, що Штати підтримують офіційну позицію МОЗ України щодо відмови від використання російської вакцини, яка не пройшла всі фази клінічних випробувань.

Нагадаємо, нещодавно МОЗ озвучило попередній список обмежень під час січневого локдауну.

Читайте також:
Зеленський обговорив із литовським колегою Науседою ситуацію з COVID-19 та Донбас

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна