СБУ запобігла незаконному надходженню в ОРЛО товарів на ₴43 млрд

 

Служба безпеки України сприяла розірванню контрактів, завдяки яким продукція українських підприємств мала надійти на окуповані території ОРЛО.

Про це в понеділок, 7 грудня, передає “Укрінформ” з посиланням на пресслужбу 3-го управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

“За ініціативи СБУ розірвано 13 зовнішньоекономічних контрактів на загальну суму понад 43 млн грн. Встановлено, що вони використовувались для незаконного постачання товарів на тимчасово окуповану територію через застосування схеми “перерваного транзиту”. Продукція українських виробників нібито експортувалась за кордон, однак під час її транзитного переміщення територією РФ іноземні “імпортери” заявляли про відмову в отриманні товарів та їх повернення в Україну”, – йдеться в повідомленні.

Далі вантажі незаконно завозились на підконтрольну бойовикам частину Луганської області.

Залучені до схеми підприємства ОРЛО фінансово підживлювали окупаційну владу, сплачуючи митні платежі та податки до бюджету терористичного угруповання.

Читайте також:
СБУ запобігла вивезенню з України обладнання для російських військових кораблів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна