Новий очільник Сумської ОДА Хома після призначення прийшов по “благословіння” до митрополита УПЦ МП Євлогія

 

Новий голова Сумської обласної державної адміністрації Василь Хома одразу після призначення на посаду офіційно зустрівся з митрополитом Сумським і Охтирським так званої УПЦ МП Євлогієм (Гутченком).

Про це повідомила пресслужба Сумської єпархії УПЦ МП.

“4 грудня 2020 року у приміщенні Сумського єпархіального управління відбулася зустріч митрополита Сумського і Охтирського Євлогія із головою Сумської обласної державної адміністрації Василем Хомою. Його високопреосвященство привітав новопризначеного очільника Сумської області із початком діяльності, благословив на плідні труди та побажав йому Божої допомоги”, – йдеться в повідомленні.

“Знаково, що жоден представник влади не приходив на зустріч до Євлогія з 2014 року після початку російської агресії проти України, а пан Хома порушив цей бойкот релігійної організації з духовним центром у країні агресорі – Російській Федерації. Навіщо головний державний чиновник на Сумщині бігає на зустрічі з російським церковним діячем? Цікаво буде оцінка дій Хоми з боку офіс президента України?”, – прокоментував подію журналіст і релігієзнавець Андрій Ковальов у фейсбуці.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський призначив Василя Хому головою Сумської обласної державної адміністрації 23 листопада.

Читайте також:
На Закарпатті священник УПЦ МП займався контрабандою сигарет

Московський патріархат планує з “тітушками” захопити відновлений історичний храм у селі на Чернігівщині, де громада зголосилася до ПЦУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна