На фронті – шість обстрілів за добу, біля Водяного ворог застосував ПТРК

 

Минулої доби, 5 грудня, на фронті зафіксовано шість фактів порушення режиму припинення вогню з боку російських військ.

Про це йдеться в ранковому зведенні пресцентру штабу Об’єднаних сил.

У бік українських позицій неподалік села Шуми противник вів вогонь з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, а також стрілецької зброї. Поблизу Водяного ворог застосував протитанкові ракетні комплекси. У передмісті Авдіївки та поблизу Південного російсько-окупаційні війська відкривали вогонь із підствольного гранатомета та стрілецької зброї. В районі Авдіївки та Мар’їнки противник згодом використав і снайперську зброю.

“Вогнем у відповідь українські воїни зупинили зухвалі дії ворожих снайперів на обох напрямках”, – розповіла речниця пресцентру штабу ОС Ярослава Зоріна.

Бойових втрат та поранень внаслідок ворожих пострілів серед особового складу Об’єднаних сил не було.

“Про порушення режиму припинення вогню збройними формуваннями Російської Федерації через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ”, – зазначила Зоріна.

Від початку поточної доби, 6 грудня (у День Збройних сил України), станом на 7:00, уздовж лінії розмежування спостерігається “тиша”.

“Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається стабільною та контрольованою українськими захисниками. Наші військовослужбовці у повному обсязі виконують завдання за призначенням, дотримуючись домовленостей, досягнутих в рамках Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року”, – ідеться також у зведенні.

Читайте також:
На Київщині фабрика випустила новорічні прикраси для армії РФ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна