На Київщині фабрика випустила новорічні прикраси для армії РФ. ВІДЕО

 

Клавдіївська фабрика ялинкових прикрас, розташована в смт Клавдієво-Тарасове Бородянського району Київської області, робила ялинкові іграшки для армії Російської Федерації.

Про це в п’ятницю, 4 грудня, повідомив у фейсбуці екскурсовод Сергій Севченко.

Савченко опублікував відео, на якому видно, що одна з працівниць фабрики розписує кулі, на яких нанесено символіку російського війська.

(Увага! Відео містить ненормативну лексику)

Савченко також розповів, що на підприємстві заборонено робити фото- і відеозйомку. А щодо тих, хто наважується зняти відео, охорона і працівники поводяться агресивно.

“На вході до художнього цеху екскурсовод наполягає, що фото- і відеозйомка заборонені. Тепер я розумію, чому. Борони Боже відвідувачеві побачити, що там за прикраси виробляють майстрині. Не доведи небо, це потрапить у інтернет, тоді викриється стільки цікавого, а разом з тим – небажаного, неафішованого, виявиться, що місце дитячих мрій – це зона дорослих ігор поза честю, гідністю, совістю! І коли раптом ти станеш небажаним свідком такої діяльності фабрики, керівництво і охорона обернуться не чарівними ельфами, а тими, хто будуть затримувати тебе на території, погрожуватимуть “розбити морду”, і обіцятимуть “поговорити так, щоб стало понятно”, – написав Савченко.

За його словами, Клавдіївська фабрика ялинкових прикрас також має відділи в Тюмені й Москві, російський сайт і російські номери телефонів.

На підтвердження своїх слів він опублікував відповідні скріншоти з російського сайту фабрики.

Згодом виконувач обов’язків голови правління Клавдіївської фабрики ялинкових прикрас Павло Гукасов визнав, що підприємство постачає свою продукцію в Російську Федерацію.

“У зв’язку з короткою сезонністю бізнесу і в боротьбі за ринок з китайськими виробниками за останні шість років фабрика не змогла повністю відмовитися від російського ринку. Частину річної продукції фабрика поставляла до Росії, замовлення розміщувалися через CRM-систему, що дозволяло максимально оптимізувати і прискорити виконання замовлень в умовах стислих термінів”, – написав Гукасов у фейсбуці в суботу, 5 грудня.

Він поскаржився, що через економічну кризу та карантин знизився потік екскурсій, що поставило питання про подальше існування фабрики.

“Тому розвиток нових проєктів зайняв основний ресурс мого часу і всі замовлення від російської сторони йшли безпосередньо без моєї уваги. Через те, що співробітники не були проінструктовані мною не брати замовлення подібного формату, почали його виконання без усякого сумніву. І тільки конфліктна ситуація дозволила мені взяти безпосередню участь у відхиленні від виробництва цього замовлення. Наразі тираж ліквідовано“, – запевнив директор.

Павло Гукасов наголосив, що надалі всі замовлення проходитимуть цензурний та етичний контроль.

Читайте також:
“Антонов” почав виробляти Ан-178 без російських деталей

Олег Сенцов: Зараз якщо ти розмовляєш російською – підтримуєш цим ворога. ВЕЛИКЕ ІНТЕРВ’Ю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна