У Латвії пройшли обшуки через ймовірне порушення санкцій ЄС, пов’язаних з Україною

 

Служба державної безпеки Латвії провела санкціоновані судом процесуальні дії щодо семи осіб в Ризі та її околицях у зв’язку з підозрами в порушенні міжнародних санкцій.

Про це в п’ятницю, 4 грудня, інформує пресслужба відомства.

Процесуальні дії проводилися в рамках кримінальної справи, порушеної 16 січня 2020 року відповідно до частини першої статті 84 Кримінального закону (за порушення санкцій, накладених Організацією Об’єднаних Націй, Європейським союзом та іншими міжнародними організаціями, або національних санкцій, накладених Латвійською Республікою).

“Інформація, отримана під час розслідування, викликає підозри про передачу економічних ресурсів особі, яка підпадає під санкції Євросоюзу за дії, що підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України“, – йдеться в заяві.

Зазначається, що під час процесуальних дій служба отримала великий обсяг інформації, зокрема носії даних і документи. До осіб застосовані запобіжні заходи, не пов’язані з позбавленням волі, але які саме – не уточняють.

Раніше співробітники правоохоронних органів Латвії провели обшуки і затримали кількох працівників інформаційного агентства Baltnews.

Крім того, був затриманий проросійський політичний активіст Володимир Ліндерман. Про обшук і його затримання повідомила партія “Російський союз Латвії”. За даними РСЛ, у Ліндермана було вилучено все обладнання – комп’ютер, телефон, диски, а також банківські карти.

Читайте також:
У Латвії радіо оштрафували через інтерв’ю з Жириновським

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна