Китай встановив свій прапор на Місяці

 

Китайський космічний апарат Chang’e-5 розгорнув прапор КНР на Місяці під час місії зі збирання зразків з поверхні супутника Землі.

Про це в п’ятницю, 4 грудня, повідомляє видання CGTN.

Зазначається, що Китайське національне космічне управління оприлюднило знімок, на якому зображений національний прапор КНР, розгорнутий із зонду Chang’e-5 на Місяці перед зльотом. Знімки зроблені панорамною камерою, встановленою на зонді.

Зазначається, що вперше Китай розгорнув на Місяці свій національний прапор, зроблений з тканини.

Варто нагадати, що китайська космічна місія стартувала 23 листопада. Ракета-носій “Чанчжен-2” вивела на орбіту підйомний, сервісний та спусковий модулі, а також капсулу повернення.

1 грудня китайський космічний апарат “Чан’е-5” здійснив успішну посадку на поверхню Місяця для збору зразків місячного ґрунту.
Після збору зразків спусковим модулем підйомний модуль вирушить назад до місячної орбіти, де на них “чекатиме” сервісний модуль. Звідти всі модулі у середині грудня мають повернутися на Землю.

Читайте також:
“Чи є життя на Марсі”: Китай уперше запустив космічну місію на Червону планету

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна