Доба ООС: 9 обстрілів, ворог бив із 120-мм артилерії на Донеччині

 

Протягом минулої доби, четверга, 3 грудня, на ділянках відповідальності українських підрозділів у зоні ООС зафіксовано дев’ять порушень домовленостей з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Про це інформує пресцентр штабу ООС.

“Поблизу Водяного противник здійснив обстріл позицій з мінометів 120-го калібру та автоматичного гранатомета. Неподалік цього ж населеного пункту, використовуючи заборонені міни ПОМ-2, ворог чотири рази провів дистанційне мінування місцевості перед позиціями наших військ”, – йдеться в ранковому зведенні.

Зазначається, що окупанти здійснили “декілька провокативних пострілів із ручних протитанкових гранатометів в районі населених пунктів Шуми та Авдіївка, а поблизу Опитного – з підствольного гранатомета”.

Бойових втрат і поранень серед українських захисників не було.

Вогонь у відповідь наші воїни не відкривали.

Від початку поточної доби, 4 грудня, станом на 7:00, російсько-окупаційні війська один раз порушили домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року та використали заборонене важке озброєння, а саме артилерійські системи 122-го калібру та 120-ти мм міномети, здійснивши обстріл наших позицій поблизу населеного пункту Водяне.

“Вогневі дії противника не загрожували нашим оборонцям, тому українські підрозділи вогонь у відповідь не відкривали”, – додали в штабі.

Про застосування збройними формуваннями Російської Федерації заборонених зразків важкого озброєння було повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Українські воїни продовжують виконувати завдання за призначенням.

Ситуація в районі проведення операції залишається контрольованою.

Читайте також:
РФ заблокувала в ОБСЄ рішення про моніторинг на українсько-російському кордоні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна