Міносвіти розглядає чотири сценарії проведення ЗНО в 2021 році

 

Міністерство освіти та науки розглядає чотири сценарії проведення зовнішнього незалежного оцінювання в наступному році, модель його проведення залежатиме від епідеміологічної ситуації.

Про це в четвер, 3 грудня, на засіданні Комітету з питань освіти, науки та інновацій повідомив т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет, інформує пресслужба Верховної Ради.

“Попередньо є чотири сценарії, які суттєво оновили. Відповідно до нормативних документів, процедури чітко регламентовані. Мережу пунктів проведення ЗНО затвердимо не пізніше 9 квітня 2021 року. Інформацію про місце проходження тестування учасники отримають на інформаційних сторінках власних кабінетів не пізніше ніж за чотири тижні до проведення першого тестування, тобто не пізніше 30 квітня”, – сказав Шкарлет.

Також заплановано, що під час реєстрації особа має надати інформацію про мету проходження ЗНО – бажання отримати результат лише за шкалою 1-12 балів чи 1-12 та 1-200 балів. Від цього залежатиме процес організації тестування.

Також це дасть можливість спланувати роботу, прогнозувати фінансові витрати та неявку учасників тощо.

Реєстрація на ЗНО розпочнеться з 1 лютого 2021 року, оцінювання триватиме з 21 травня по 16 липня.

За пропозицією голови профільного комітету Сергія Бабака, питання проведення ЗНО буде розглянуте ще раз у першій половині березня, рішення ухвалять в залежності від епідеміологічної ситуації.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав закон щодо вступу мешканців ОРДЛО до українських вишів без ЗНО.

Читайте також:
Міносвіти скасувало обов’язкове комплексне ЗНО з мови й літератури попри застереження від мовного омбудсмена та науковців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.