На Луганщині засудили голову та чотирьох членів “виборчої комісії” на псевдорефендумі 2014 року

 

На Луганщині засудили голову й чотирьох членів так званих “виборчих комісій” за проведення незаконного референдуму у травні 2014 року.

Про це в четвер, 3 грудня, інформує пресслужба Луганської обласної прокуратури.

“За публічного обвинувачення прокурорів управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури ухвалено вироки п’ятьом особам за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України)”, – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що у травні 2014 року вказані особи взяли участь в організації та проведенні на Луганщині так званого “референдуму” щодо підтримки “Акту про державну самостійність “ЛНР”.

Одна зі засуджених – мешканка селища Талове Станично-Луганського району, очолила так звану “дільничну виборчу комісію”, відповідала за організацію голосування на так званій “дільниці”, особисто координувала дії підлеглих “членів комісії”. Інші – мешканки селищ Талове, Верхове Станично-Луганського району та села Степове Біловодського району – брали участь у псевдореферендумі у складі “членів виборчої комісії”. Вони формували списки виборців, видавали місцевим жителям “бюлетені”, слідкували за процесом та порядком незаконного волевиявлення, брали участь у підрахунку голосів.

Результати голосування були використані представниками так званої “Центральної виборчої комісії “ЛНР” для проголошення самостійності так званої “Луганської народної республіки”.

Біловодським районним судом Луганської області засудженим призначено покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з іспитовим строком.

Читайте також:
На Донеччині депутатку звинувачують в участі у проведенні псевдореферендуму в 2014 році

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.