Предстоятель ПЦУ Епіфаній відзначив вісьмох капеланів медаллю святого Архістратига Михаїла. ФОТО

 

Предстоятель Православної церкви України Блаженніший митрополит Київський і всієї України Епіфаній відзначив вісьмох військових священників медаллю святого Архістратига Михаїла.

Про це в четвер, 3 грудня, інформує пресслужба ПЦУ.

“Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній зустрівся з військовими капеланами на чолі з головою Синодального управління військового духовенства митрополитом Черкаським і Чигиринським Іоаном. Предстоятель ПЦУ відзначив капеланів медалями святого Архістратига Михаїла, а також вручив їм перші виготовлені посвідчення, які згодом отримають й інші військові священники”, – йдеться в повідомленні.

Капелани отримали відзнаки “за заслуги перед Помісною Церквою, а також за жертовність і любов до України”.

Епіфаній капелани 1 Епіфаній капелани 3 Епіфаній капелани 4 Епіфаній капелани 5 Епіфаній капелани 7 Епіфаній капелани 6
<
>
Фото: Facebook/Epifaniy

“Архангел Божий, який стоїть на чолі воїнства Небесного, є добрим прикладом для цих поборників добра та надихає їх звершувати служіння заради духовної підтримки українських захисників. Без капеланів Православної Церкви України складно уявити духовний фронт нашої держави. Саме вони духовно опікуються українськими захисниками, розділяють з ними переживання, дбають про те, щоб віра в Бога й надія на перемогу не згасали, а навпаки – лише посилювалися і зміцнювалися”, – зазначив митрополит Епіфаній у фейсбуці.

Капелани 24 години і сім днів на тиждень здійснюють своє покликання – бути поруч із захисниками.

“Саме священники мають найкращу зброю проти духовного зла – Боже Слово. А їхній захист – молитва й діяльна віра у Всемилостивого та Всемогутнього Господа. Завдяки цьому капелани жертовною любов’ю допомагають бійцям зцілювати рани їхніх душ та наповнювати серця надією”, – наголосив Предстоятелm Православної церкви України.

Нагадаємо, нещодавно митрополит Епіфаній очолив рейтинг довіри до українських ієрархів.

Читайте також:
Капелани в ЗСУ: скільки їх, яких церков, скільки заробляють. ІНФОГРАФІКА

У Києві презентували книгу спогадів військових капеланів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна