Стало відомо, де наступного року відбудеться саміт G20

 

Щорічний саміт “Великої двадцятки” в наступному році пройде в столиці Італії.

Про це у вівторок, 1 грудня, повідомила пресслужба італійського уряду.

“Із 1 грудня 2020 офіційно розпочалося головування Італії в G20. Заплановано проведення безлічі зустрічей на рівні міністрів, до яких слід додати сам саміт лідерів в Римі, який пройде 30-31 жовтня 2021 року”, – йдеться в повідомленні.

Упродовж року також відбудуться спеціальні заходи, присвячені актуальним темам світового порядку – охороні здоров’я, розширення прав жінок, інновацій, протидії корупції та іншим.

Прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте зазначив, що в рамках G20 необхідно працювати над створенням “світу завтрашнього дня”, щоби залишити нащадкам кращу планету для життя.

Цьогоріч саміт G20 відбувся онлайн в столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді, 21 і 22 листопада.

За підсумками зустрічі країни прийняли декларацію (38 пунктів на 12 сторінках), яка містить найкращі рекомендації з подолання пандемії та її наслідків, а також боротьби з кліматичними змінами та всілякими несправедливостями шляхом скоординованої глобальної відповіді на виклики, солідарності та багатосторонньої співпраці.

Читайте також:
Лідери G20 схвалили замороження боргів бідних країн та рівний доступ до вакцин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна