На острові Зміїний збудують базову станцію морського району

 

На острові Зміїний збудують базову станцію морського району А1 Глобальної морської системи зв’язку під час лиха та для забезпечення безпеки мореплавства.

Про це в середу, 2 грудня, повідомляє Український мілітарний портал.

Зазначається, що така реалізація проєкту дозволить посилити позиції України в сфері безпеки мореплавства на Чорному морі відповідно до її міжнародних договорів, зокрема, конвенцій Міжнародної морської організації.

Проєктована базова станція на острові Зміїний складається з телекомунікаційної вежі і 4-х одноповерхових частин:

  • технологічного контейнера,
  • дизель-генераторної електростанції,
  • приміщення електрощитової,
  • майданчиків для резервуарів комплексного постачання в мобільних будівлях контейнерного типу, систем сонячних панелей

За відкритим аукціоном у системі Prozorro, вартість будівництва склад 67,86 млн гривень. Цю ціну запропонувало ТОВ “Науково-виробничий союз концептуального будівництва” (НПЗ “Концепт Буд” з Харківської області).
Інший учасник відкритого аукціону – ТОВ “Виробничо-комерційна компанія “Арія” надало цінову пропозицію у 67,92 млн гривень.

Тепер за умови сталого фінансування до 31 грудня 2022 року на острові Зміїний з’явиться однойменна станція морського району А1 Глобальної морської системи зв’язку під час лиха та для забезпечення безпеки мореплавства.

Варто також нагадати, що на початку листопада в Одесі відкрили модернізовану базову станцію морського району А1 Глобальної морської системи зв’язку під час лиха та для забезпечення безпеки мореплавства “Великий Фонтан”.

Читайте також:
На острові Зміїний хочуть будувати берегову радіостанцію

ДПСУ вперше за 12 років приземлилася на острів Зміїний. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна