ДПСУ вперше за 12 років приземлилася на острів Зміїний. ВІДЕО

 

Вертольотчики Держприкордонслужби вперше за 12 років приземлились на найвіддаленішій заставі – острові Зміїному в Чорному морі.

Про це в п’ятницю, 10 липня, повідомили в пресцентрі відомства.

“Вертоліт Мі-8 Харківської окремої авіаційної ескадрильї Держприкордонслужби України здійснив повітряний моніторинг за маршрутом “Одеса – Територіальне море України – о. Зміїний – Вилкове – Одеса”. Під час цього польоту прикордонники оглянули 2400 кв. км акваторії. Екіпажі виконали чотири посадки на вертолітному майданчику острова Зміїний та 3 посадки на майданчику “Вилкове”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що цей політ став знаковим, адже вертольоти прикордонників уже 12 років не здійснювали польотів на Зміїний.

Наразі два екіпажі вертольотів МІ-8 ДПС отримали допуски для польотів над морем, а модернізація суден дозволила зробити такі польоти безпечними.

Повідомляється, що відтепер прикордонники за необхідності зможуть провести повітряний моніторинг, доставити на острів вантажі чи персонал, або провести медичну евакуацію.

Читайте також:
“Морські котики” ССО вперше десантувалися на Кінбурнську косу та острів Березань. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна