Рада в першому читанні підтримала легалізацію віртуальних валют

 

Верховна Рада у першому читанні проголосувала за законопроєкт 3637 “Про віртуальні активи”, що має легалізувати ринок цифрових валют в Україні.

Рішення було прийняте за скороченою процедурою в середу, 2 грудня. Підтримали проєкт закону 230 депутатів, 1 – “Проти”, ще 68 – “Утримались”, передає “Економічна правда”.

“Експерти оцінюють обсяг транзакцій в Україні з віртуальними активами близько 150-200 мільйонів доларів на день, а капіталізація віртуальних активів становить більше 2 мільярдів доларів. Але, на жаль, весь цей час вся галузь заходиться абсолютно в тіні”, – розповів під час виступу в парламенті голова підкомітету з питань антикорупційної політики у сфері цифрових інновацій та публічних даних Олексій Жмеренецький.

За словами віцепрем’єр-міністра – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, міжнародні криптокомпанії відтепер зможуть реєструвати блокчейн-бізнес в Україні.

Саме Мінцифра буде регулятором ринку, крім окремих випадків, де вступає НБУ чи Нацкомісія з цінних паперів.

Жмеренецький підкреслив, що цей законопроєкт підходить по поняття активів комплексно та не розглядає їх виключно як криптовалюти. Він є базовим, себто визначає всі базові поняття та визначення, пов’язані з віртуальними активами, а також перелік постачальників послуг у сфері.

Зазначається, що “Про віртуальні активи” доповнює раніше прийнятий закон про запобігання відмивання коштів, отриманих злочинним шляхом та адаптує рекомендації FATF (Міжнародна група з протидії відмиванню брудних грошей – “Н”).

Як інформувала “Новинарня“, у листопаді 2019 року в Раді зареєстрували законопроєкт про легалізацію криптовалюти.

Щоб купити біткоін, знавці рекомендують використовувати перевірені ресурси, такі як Paybis.

Читайте також:
Посадовці ДСА майнили криптовалюту на службовому обладнанні, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.