У Раді зареєстрували законопроєкт про легалізацію криптовалюти

 

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт “Про внесення змін до Податкового кодексу та інших законів України щодо оподаткування операцій з криптоактивами”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 18 листопада, інформує пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Зазначається, що законопроєкт розробила блокчейн-спільнота, міжфракційне депутатське об’єднання Верховної Ради Blockchain4Ukraine, Офіс ефективного регулювання BRDO та команда Міністерства цифрової трансформації.

У документі є визначення термінів “віртуальний актив”, “криптоактив”, “операція з криптовалютами”, “розподілений реєстр”, “токен” та “токен-актив”.

Також у законопроєкті прописані пункти щодо оподаткування:

  • 5 відсотків – ставка податку на доходи фізичних осіб для інвестиційного прибутку від продажу криптоактивів строком на 5 років;
  • інвестиційний прибуток від операцій з криптоактивами розраховується як позитивна різниця між доходом, отриманим платником податку від продажу криптоактиву, та його вартістю, що визначається із суми документально підтверджених витрат на придбання такого криптоактиву та/або на створення такого криптоактиву;
  • операції з продажу криптоактивів не є об’єктом оподаткування податком на додану вартість.

У Міністерстві впевнені, що прийняття закону “створить умови для початку функціонування ринку віртуальних активів в Україні”.

Читайте також:
Посадовці ДСА майнили криптовалюту на службовому обладнанні, – СБУ

Викрадачі в Києві звільнили аналітика криптобіржі за мільйонний викуп у біткоїнах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна