На алеї Героїв Небесної Сотні відкрили Дзвін гідності

 

У центрі Києва на алеї Героїв Небесної Сотні відкрили та освятили Дзвін гідності.

Про це у вівторок, 1 грудня, повідомляє “Укрінформ”.

“Сім років тому в цей день студентський протест, який ми назвали Євромайдан, переріс у всенародне повстання, у Революцію Гідності. Але людська пам’ять коротка, вона розсіюється, маніпулюється і змінюється. І саме тому сьогодні, в цей особливий день, тут, на алеї Героїв Небесної cотні, ми відкриваємо Дзвін гідності. Дзвін, який не лише вшановуватиме пам’ять загиблих під час подій Революції Гідності, але й дозволятиме будити гідність кожного з нас, дозволятиме мобілізуватися, об’єднуватися і відповідати на ті виклики, які стоять перед державою”, – сказав під час відкриття генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло.

Фото: Укрінформ

За його словами, Дзвін вшановуватиме кожного героя Небесної Сотні у його день народження.
Зокрема, працівники Музею Майдану в день народження героя виставлятимуть до дзвона його портрет, а удари дзвона відзначать кількість років, що виповнилося героєві в момент його загибелі.

Автор концепції Дзвону гідності – дизайнер Національного музею Революції Гідності Олександр Бриндіков. На основі Дзвону використано зображення київського графіка Олександра Ком’яхова.

Дзвін створено зусиллями офісу президента України, Міністерства культури та інформаційної політики, Українського інституту національної пам’яті та Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності й української діаспори США.

Читайте також:
Атака на гідність: у Музеї Майдану “на пальцях” пояснили, чому досі не збудований Меморіал Героїв Небесної сотні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна