Україна підписала з Бразилією “оборонний” меморандум

 

Україна та Бразилія підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо науково-технічного співробітництва й комерціалізації оборонної продукції.

Підписання документа відбулося у вівторок, 1 грудня, під час Першого діалогу оборонної промисловості між Україною та Бразилією, передає пресцентр міністерства з питань стратегічних галузей промисловості.

Від України меморандум підписав перший заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Валерій Іващенко, від Бразилії –  заступник міністра оборони Маркус Дего Росас Понтіс. 

Віце-прем’єр-міністр України – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський зазначив, що розглядає співробітництво між Україною та Бразилією як взаємодоповнююче, адже обидві країни мають що запропонувати одна одній.

“Це буде дорога з двостороннім рухом. Наші країни започатковують новий напрямок співробітництва, який має великі перспективи. У нас уже є досвід співпраці, зокрема під час реалізації міжнародного проєкту “Циклон -4”. Ми пізнали один одного і зрозуміли, тепер наша співпраця вийде на новий рівень”, – зауважив Уруський.

Він також висловив сподівання, що співпраця з бразильськими партнерами в оборонно-промисловій галузі сприятиме завантаженню вітчизняного ОПК, що зазнав втрат через світову пандемію.

Читайте також:
Оборона, космос, протидія COVID: Зеленський переговорив з президентом Бразилії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна