Оборона, космос, протидія COVID: Зеленський переговорив з президентом Бразилії

 

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Федеративної Республіки Бразилія Жаїром Болсонару.

Під час переговорів у середу, 4 листопада, сторони обговорили стан виконання наявних двосторонніх домовленостей та оновлений графік подальших контактів на високому рівні.

Як передає пресцентр ОПУ, в ході розмови сторони окреслили пріоритетні напрями взаємодії між Україною та Бразилією в торговельно-економічній та інвестиційній сферах, зокрема щодо реалізації спільних проектів.

“Схвалюю наміри, щоб наша майбутня зустріч закінчилася підписанням двосторонніх документів. Україна рада співпраці з Бразилією у сільському господарстві, ядерній енергетиці, космічній та військово-оборонній сферах“, – наголосив Володимир Зеленський.

Також президенти обговорили співпрацю двох держав у військово-технічній та оборонній сфері.

“У цьому контексті відзначена підготовка до проведення Діалогу оборонної промисловості, який дозволить детально розглянути перспективні двосторонні проекти. Окрему увагу було приділено планам щодо подальшої співпраці у дослідженні космосу”, – звітує пресцентр Банкової.

Співрозмовники домовилися посилити взаємодію обох країн у протидії наслідкам другої хвилі пандемії коронавірусу, зокрема в питанні спільного виробництва вакцин та медпрепаратів.

“Українські фармацевтичні заводи мають необхідні сучасні потужності та готові до роботи з бразильськими партнерами. Це може стати новим успішним напрямом нашої співпраці”, – зазначив Зеленський та подякував за підтримку Бразилією суверенітету й територіальної цілісності України.

Читайте також:
Зеленський запропонував Бразилії перезапустити спільний космічний проєкт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна