У Києві Євромайдан SOS нагородив лауреатів Волонтерської премії 2020 року

 

У понеділок, 30 листопада, у режимі онлайн відбулася сьома церемонія нагородження Волонтерської премії 2020 року від громадської ініціативи “Євромайдан SOS”.

Як повідомляє “Радіо Свобода”, серед 170-ти імен номінантів – волонтерів із України та з-за кордону – журі обрало п’ятьох лауреатів.

“Цьогорічна Волонтерська премія дісталася засновниці благодійного фонду “Відродження захисників України” Ірині Ващук-Діспіріо, керівникові волонтерської групи Angels Юрію Вдовцову, координаторці Української асоціації батьків недоношених дітей “Ранні пташки” Юлії Александровій, тренеру-реабілітологу Сергію Брушніцькому, керівниці благодійного фонду “Корпорація монстрів” Катерині Ножевниковій”, – йдеться в повідомленні.

Серед номінантів і волонтери, які допомагають військовим, переселенцям, недужим у соціальній та культурній сфері, а нині й у боротьбі з COVID-19.

Сергій Брушніцький та Катерина Ножевнікова у своїх виступах наголосили, що така відзнака – це нагорода команди.

“Я побачив, що роблять ці хлопці і дівчата на змаганнях – це справжні бійці, це справжні герої і це справжні герої своєї країни”, – зазначив тренер спортсменів паралімпійців Брушніцький.

“Хотіла би сказати про тих людей, які стоять за нами. Тому що без усіх цих людей нічого б не вийшло, і це тисячі людей, ті, хто брав участь у цьому величезному процесі і дотепер беруть участь. По суті, на своїх плечах витягувати країну з цієї важкої ситуації, в яку ми всі потрапили”, – зауважила Ножевнікова.

Подання номінантів було таємне, самі вони про це не знали. Здебільшого на відзначення волонтерської премії – 2020 номінантів подавали їхні знайомі, друзі й ті, хто пережили разом життєві події, пише “5 канал”.

Серед членів цьогорічного журі Волонтерської премії був психолог і поет Борис Херсонський, режисерка Наталія Ворожбит, письменниця Лариса Денисенко, громадянський журналіст та колишній заручник Кремля Наріман Мемедемінов, очільниця “Жіночого ветеранського руху” Андріана Арехта.

Як відомо, Волонтерська премія була заснована в 2014 році. Вона не є негрошовою, і покликана підтримати волонтерський рух в Україні. Номінантами є волонтери, які допомагають військовим і постраждалим від бойових дій, родинам переселенців, займаються різноманітними соціальними проєктами.

Читайте також:
Благодійний фонд “Повернись живим” очолив Тарас Чмут

Волонтерка і парамедик Аліна Михайлова: Нашому інформаційному фронту дуже не вистачає бійців. Бо як переможемо Росію – пересваримось між собою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна