Благодійний фонд “Повернись живим” очолив Тарас Чмут

 

В.о. директора благодійного фонду “Повернись живим” став Тарас Чмут, очільник аналітичного відділу фонду.

Про це в понеділок, 23 листопада, повідомили у фонді.

“Офіційно повідомляємо, що від 23 листопада 2020 року і впродовж наступних кількох місяців директором благодійного фонду “Повернись живим” є Тарас Чмут, очільник аналітичного відділу”, – йдеться в повідомленні фонду.

У ефірі програми “Фронт” Тарас заявив, що Фонд продовжить працювати в своїх чотирьох основних напрямках: медійному, військовому, волонтерському, аналітичному та ветеранському.

“Найближчим часом ми покажемо, як випробовується у ЗСУ ще один перспективний проєкт, в тому числі – на досвіді війни в Карабасі. Всі напрямки працюють, команда ок, все нормально, у нас є досить багато хороших планів щодо того, як системно змінювати та впливати на безпеку країни”, – сказав Тарас.

Він підкреслив, що Фонд досить тісно працює в безпековому напрямку з Генеральним штабом, Міноборони, РНБО та офісом президента.

“Це основні стейкхолдери… Наше завдання – за можливості скеровувати (їх – Н.) в правильному векторі розвитку, ставити правильні питання з правильним результатом. Досить якісна робота з РНБО – готові слухати, готові залучати громадськість до своєї роботи”, – додав новоспечений в.о. директора фонду “Повернись живим”.

Як інформувала “Новинарня“, 23 листопада Оксана Коляда повідомила, що залишає посаду директора Благодійного фонду “Повернись живим”.

Для довідки
“Повернись живим” — один із найбільших громадських фондів допомоги українським військовим.
Організацію у травні 2014 року заснував київський спеціаліст з інформаційних технологій Віталій Дейнега. Допомогу армії він почав зі збору коштів та закупівлі бронежилетів для АТО. Надалі “ПЖ” почав реалізовувати проєкти не лише з постачання засобів захисту, зв’язку, оптики, медицини, а й займатися навчальними проєктами, дослідженнями, аналітикою тощо.
Фонд не є суто волонтерським, адже впроваджує у своїй діяльності багато бізнес-моделей та платить зарплатню своїм працівникам (їх – кілька десятків).
Станом на кінець 2019 року “ПЖ” було зібрано пожертв на 160 млн гривень.

Тарас Чмут – сержант морської піхоти, учасник АТО, співзасновник Українського мілітарного порталу.

Читайте також:
Фонд “Повернись живим” доправив на фронт мобільні комплекси для боротьби з ворожими снайперами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна