Росія активізувала інформаційно-психологічні операції на Донбасі, – ГУР

 

Російські окупаційні війська активізували проведення інформаційно-психологічних операцій. Заходи ІПСО поводяться для посилення мобілізаційної підготовки на окупованих територіях України.

Про це представник ГУР МО України Вадим Скібіцький заявив в ефірі передачі “PRO Військо”, передає пресцентр розвідвідомства у вівторок, 1 грудня.

“Ми спостерігаємо посилення інформаційно-пропагандистської складової, яка використовується РФ для маскування та підсилення тих заходів, які проводяться”, – заявив представник воєнної розвідки України.

Також, окрім примусового призову місцевих мешканців в 1 та 2 АК, Росія активно займається мілітаризацією дітей на окупованих територіях.

Це здійснюється за прикладом та за вказівками з РФ та спрямовано на формування у молоді ідеології “русского мира”. За час війни на тимчасово окупованих територіях України ціле покоління виростає під впливом російської пропаганди, підкреслив Скібіцький.

Крім того, за інформацією воєнної розвідки України, російська окупаційна адміністрація розробила пілотний проєкт із призову на військову службу до ЗС РФ громадян з окупованих територій України, які отримали російські паспорти.
Службу вони проходитимуть як на території РФ, так і в інших регіонах світу, де діють підрозділи російської армії. Реалізацію проєкту заплановано на 2021 рік.

Читайте також:
Російські військові об’єднання на Донбасі укомплектовані на 80%, – ГУР

В ОРДЛО вербують бойовиків з громадянством РФ для участі в “миротворчій місії” в Карабаху, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.