Російські військові об’єднання на Донбасі укомплектовані на 80%, – ГУР

 

Укомплектованість окупаційних військових об’єднань на сході України становить до 80%.

Про це в ефірі передачі “Донбас. Реалії” заявив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький в понеділок, 30 листопада.

Коментуючи проведення російською окупаційною адміністрацією перевірки мобілізаційної готовності, Вадим Скібіцький зазначив, що більш укомплектованими є тилові частини та підрозділи забезпечення бойовиків.

“Проблема, яка пов’язана з мобілізаційними ресурсами, була виявлена під час перевірок 1-го та 2-го армійських корпусів комісією генерального штабу ЗС Росії, і в авральному порядку зараз здійснюється усунення недоліків”, – заявив представник ГУР МО України.

За даними воєнної розвідки України, штатна чисельність російських окупаційних військ становить 35,5 тисяч осіб.

Сумарно у двох армійських корпусах проходять службу близько трьох тисяч кадрових військових ЗС РФ.

Проте, за інформацією воєнної розвідки України, відмічається відтік військовослужбовців з частин 1-го та 2-го АК та зменшення мобілізаційного ресурсу.

Це зумовлено тим, що внаслідок важких соціально-економічних умов велика частина населення так званих “республік” виїжджає на територію Росії. У цих умовах російська окупаційна адміністрація всіляко блокує виїзд за межі квазіреспублік громадян віком від 18 до 50 років.

Читайте також:
Прокуратура відкрила справу за примусову мобілізацію українців у ОРЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна