Разумков заступився за кореспондентку каналу Медведчука, якій перешкоджали біля Меморіалу Голодомору

 

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков звернувся до правоохоронних органів у зв’язку із нападом на журналістку під час прямого ефіру та дав доручення комітету з питань свободи слова і комітету з питань правоохоронної діяльності розібратися в ситуації.

Про це голова парламенту заявив під час погоджувальної ради депутатських фракцій та груп в понеділок, 30 листопада.

“Я звернувся до правоохоронних органів розібратися в цій ситуації. Паралельно я звернувся до профільних комітетів. Для того щоб ми як парламент розуміли, що у нас відбувається і з порядком, і зі свободою слова”, – повідомив він.

Голова Верховної Ради наголосив на неприпустимості нападів на журналістів та зазначив, що свобода слова є великим досягненням України – тим, що робить її європейською державою.

“Під час роковин Голодомору ми побачили, що хтось дозволяє собі підіймати руку на дівчину, на журналіста. І мені байдуже, який це канал. Не можна цього робити. Інакше ми фактично руйнуємо ті досягнення, які здобувалися багато років”, – заявив Дмитро Разумков.

Нагадамо, раніше в ЗМІ з’явилося відео про те, як невідома особа напала на кореспондента телеканалу Newsone під час прямого ефіру, де вона розповідала, як люди, що зібралися біля Меморіалу пам’яті жертв Голодомору вшановують пам’ять загиблих під час голоду.
Журналістка назвала акцію “Запали свічку пам’яті” “загальнонаціональним флешмобом”, після чого до неї підбіг невідомий чоловік, чиє обличчя було закрите медичною маскою. Він вибив у неї з рук мікрофон і розбив лампадку.

Працівники столичної міліції порушили кримінальне провадження за фактом нападу на журналістку телеканалу Newsone за ч. 1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Читайте також:
Рада підтримала посилення відповідальності за напади на журналістів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна